søndag 28. februar 2010

Prosjekt kjellertrapp


Siste uka av permisjonen for han far i huset. Da er det full innspurt på et prosjekt som ble påbegynt for en god stund siden :) Vårt hus er fra 1950-tallet, og trappa bar veldig preg av det. Et deilig, oransje gulvbelegg prydet disse trappetrinnene før vi (med vi menes her mr.5:) fjernet det, og begynte pussearbeidet. Nå lurer vi litt på hvordan vi skal gripe det an videre. Pussejobben er gjort, pjuh - blir masse støv av sånt - og vi vurderer hva som kan være best egnet (med vi menes også her mr.5, jeg vurderer hva som kan være finest :) som overflatebehandling. Er det noen som har tips? Beis? Gulvmaling? Kan det kanskje bli litt glatt, særlig oljemaling?

Alle råd og erfaringer mottas med stooor takk.

Nå uler det her - tid for amming :)

5 kommentarer:

 1. Vi pusset nettopp ned trappen vår. Treverket var ikke så fint, så vi valgte å male den hvit. Ble veldig fint, men eneste ulempen er at alt støvet synes veldig godt...
  Hva slags gulv har dere ellers i huset da? Skal jo helst passe til det.

  Ang applikasjonene på sengetøyet, så trenger du noe som heter vlisofix (tror det heter det). Det er et slags lim som du stryker applikasjonen på med og da kan du bare sy en sikksakksøm rundt eller en annen pyntesøm.
  Tenkte faktisk å lage et applikasjons-steg-for-steg-innlegg så snart jeg får tid:)

  Håper helgen har vært fin:)

  SvarSlett
 2. Vår trapp er malt hvit (den var sånn da vi flyttet inn), og den er nok litt glatt for vår 2 åring. Har blitt noen knall og fall. Støv og rusk synes også godt.

  Lykke til med trappeprosjektet! Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 3. Hei på deg :-)

  Det er litt godt å lese om andre i samme situasjon, spesielt når det gjelder små bebiser som kan være frustrerende til tider.. Så her kommer jeg tilbake :o)
  Veldig fin blogg!

  Jeg legger deg til i min bloggliste ogsp, og som følger :-)

  Klem fra Marlen

  SvarSlett
 4. Vi pusset trappa vår for tre år siden. Alt treverk utenom trinnen er malt hvitt. Trinnene ble aldri behandlet med noe (alltid andre prosjekter som haster mer;-), og egentlig "kler" det den veldig godt.

  SvarSlett
 5. Hei,

  Vi har akkurat malt trappa vår ned til kjelleren hvit, med blank hvit oljemaling. Synes det ble fint og ikke så glatt som jeg hadde frykta. Trappenesene er i eik (merkelig nok var trappa i gulnet furu, lakkert og med eik trappeneser... Jeg var skikkelig imot det, men husbonden ville maskere og ha frem eika. Under tvil ble det til at vi prøvde - og det ble faktisk knallfint, spesielt når du står oppe og ser nedover trappa..

  Uansett masse lykke til og God Påske ! :)

  SvarSlett