søndag 28. februar 2010

Prosjekt kjellertrapp


Siste uka av permisjonen for han far i huset. Da er det full innspurt på et prosjekt som ble påbegynt for en god stund siden :) Vårt hus er fra 1950-tallet, og trappa bar veldig preg av det. Et deilig, oransje gulvbelegg prydet disse trappetrinnene før vi (med vi menes her mr.5:) fjernet det, og begynte pussearbeidet. Nå lurer vi litt på hvordan vi skal gripe det an videre. Pussejobben er gjort, pjuh - blir masse støv av sånt - og vi vurderer hva som kan være best egnet (med vi menes også her mr.5, jeg vurderer hva som kan være finest :) som overflatebehandling. Er det noen som har tips? Beis? Gulvmaling? Kan det kanskje bli litt glatt, særlig oljemaling?

Alle råd og erfaringer mottas med stooor takk.

Nå uler det her - tid for amming :)

lørdag 27. februar 2010

Dagens oppskrift :)

I gårsdagens utgave av lokalavisa fant jeg en oppskrift på havrekjeks som jeg måtte prøve. Havrekjeks er jo så godt, og så enkelt - så det var gjort i en fei - og de ble knallgode. Supert som nistemat på en skitur nå i snøværet, eller som kveldskos til OL :) Oppskriften er som følger:

150 gr. hvetemel
100 gr. kokos
100 gr. store havregryn
60 gr. brunt sukker
1-2 never rosiner (her brukte jeg heller tørkede tranebær, syns det er så godt i kjeks:)
125 gr. smør
1 ss lønnesirup (her var jeg veeeldig raus ;)
1/2 ts hjortesalt
2-4 ss kokende vann

Bland sammen hvetemel, kokos, havregryn, sukker og rosiner/tranebær i en bolle. Smelt sammen smør og lønnesirup i en gryte, og tilsett hjortesalt når det er smeltet. Når dette er ferdig å skumme, heller du den våte blandingen i den tørre, sammen med vannet - ha i vann til deigen er fast nok til å lage kuler. Form deigen til kuler på størrelse med en bordtennisball, og klem litt flate.

Steikes i 15-18 min på 175 grader. Har du varmluft kan du steke begge brettene samtidig :)
Nå er det tid for pizza og OL her!


torsdag 25. februar 2010

Vi digger ULL :)

Bilde lånt fra Nøstebarn

Her i nr.5 er vi mye våkne på nettene for tiden. Lille Georg har snudd døgnet helt på hodet - og forstår ikke helt at på natta, da sover man :) Var inne på Nøstebarn sine nettsider, og fant dette: "Spedbarn sover bedre, legger hurtigere på seg og gråter mindre når de ligger på Soveskinn, viser en undersøkelse ved Cambridge Maternity Hospital i England". I vogna og vugga har vi allerede et sånt skinn, men har ikke kommet på at man kan ha det i senga, av en eller annen grunn ;) Har vel tenkt at det blir litt varmt å ligge på et sånt natta igjennom. Men ull er jo som kjent kjølende i varmen, og varmende i kulden. Så vi prøver - nå ligger det inne en bestilling på et stoooort og godt lammeskinn som han kan sove på i senga si. Så får vi håpe det er så bra som de lover ;)


tirsdag 23. februar 2010

Vinterbursdag

I dag har vi vert ute på tur i det strålende været - sol, knallblå himmel og masse nysnø :) Selv om jeg begynner å bli mektig lei av hele snøen, går det ikke an å ikke bli i goodt humør av så bra vær. Far og Ulrikke på ski, og meg og Georg med vogna. En herlig tur var det. Her rasker de over isen :)
I går hadde jeg bursdag - 31 år gitt. Da var det bursdagsfeiring med masse kaker og godt :) Av mr.5 fikk jeg HUNTER støvler.....jippiiii, har ønsket meg disse i evigheter!!! Av Ulrikke og Georg fikk jeg gavekort på SPA - så nå skal jeg finne meg en dag der jeg skal bli massert, knødd og dullet med - gleder meg :) Fikk også masse penger, som jeg har tenkt å bruke på Living en dag i nærmeste fremtid :-)
Georg hadde også en liten feiring i går - 1 mnd. er han blitt allerede. Tiden flyr avgårde. Se så stor og tøff han er blitt :)
Nå er det tid for kveldsmat i nr.5, før Fruene beggynner. Men det er kanskje ikke de store sjansene for å få se det når OL snurrer for fullt......

onsdag 17. februar 2010

Vugge :)


For rundt ett år siden var jeg på loppemarked. Jeg var ganske sent ute, og tenkte at jeg sikkert var for sen til de store kuppene. Men da jeg kom inn, stod det en vugge helt alene på gulvet. Jeg så meg rundt - var det virkelig ingen som hadde reservert seg denne? Hmm...tydeligvis ikke. Jeg sprang bort og knabbet den så fort jeg kunne - livredd for å bli tatt igjen av en gravid redebygger eller nybakt mamma - men jeg klarte det, pjuh! Syns jeg gjorde et kupp, 250; for denne saken her - inkludert bærehjelp ut i bilen ;)

For like lenge siden var den selvfølgelig ikke like fin og hvit som nå. Æren for det skal mr.5 ha. Siden han syns han får litt for lite skryt for oppussingsarbeidet han sikkert har brukt 20 timer på (ifølge han selv), og jeg litt for mye skryt for påføring av navn, som tok 10 min. kan jeg jo herved få skryte litt av mannen min som gidder være med å pusse og male alle de tingene jeg drasser hjem fra loppemarkeder og antikkmesser. Du er FLINK!!!

Navnet til lillebror er forresten kommet på vugga på samme måte som jeg har gjort HER!!

Ha en fin kveld alle sammen :)

tirsdag 2. februar 2010

I dag har vi hatt hjemmebesøk fra helsestasjonen. Masse informasjon, men egentlig ikke noe nytt - tror man er meeeeget mer avslappet i forhold til barn nr.2 enn det man var når alt var nytt og skummelt :) Men koselig var det, og greit å få spurt om ting vi lurte på :)
Har også vert en tur på Bohus og fått kjøpt meg noen kurver til å ha under stellebordet. Nå flyter det under der, med bleier, kluter, pysjamaser, våtservietter, kremer og såper. Håper å få litt mer system og orden nå :)
Nå kommer storesøster hjem fra barnehagen, så da er det middagstid og kos :)