søndag 1. juli 2012

Verdens beste sjokoladekjeks


I dag er det blitt produsert sjokoladekjeks i Fabrikken...eller chocolate chip cookies, som de sier i utlandet ;) Dette er faktisk verdens beste - helt sant! Jeg har prøvd ut mange forskjellige oppskrifter etter at jeg fant denne (for ca 15 år siden), men ender alltid tilbake til denne. Kanskje litt nørdete å lete etter gode oppskrifter når man er tenåring, men sånn er det når man eeeelsker sjokolade, hehe ;) Den kommer fra kjeden Blue Ribbon i USA, og går som følger:

2 og en halv kopp hvetemel
1/4 ts. bakepulver
1/4 ts salt
1 kopp brunt sukker
1/2 kopp vanlig sukker
1 kopp smør (kaldt, i biter)
2 store egg
2 ts. vaniljesukker
2 kopper opphakka sjokolade (bruker vanlig kokesjokolade)

Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Så blander du brunt- og hvitt sukker i mixmaster. Hell så i smør, og bland godt. Deretter har du i eggene, og blander litt til. Til slutt har du oppi melblandingen og sjokoladen, og mikser sammen på lav hastighet.

Lag passe store klatter med en spiseskje på et brett dekket med bakepapir. Stek til de begynner å bli lysebrune i kantene. I oppskriftene står det ca 22 min på 150 grader. Jeg bruker varmluft, og tar de ut etter ca et kvarter - liker at de er helt myke inni :)


Som de sier i Danmark: spis til du revner!! ;)


4 kommentarer:

 1. Siden det er en amerikansk oppskrift,er det en kopp eller a cup?om jeg ikke husker helt feil er ikke cup i nærheten av ca..250gram?En kopp kan jo være så mangt...

  SvarSlett
 2. Det er a cup, men jeg bruker bare en litt stor kaffekopp. Har en sånn amerikansk målekopp også, og de er ca like store. Så lenge du bruker samme koppen til alt, så blir forholdet likt. Tror ikke det er så nøye :)

  Lykke til :)

  SvarSlett
 3. mmmmm dei va jysla goe Lene. Eg brukte barnakoppen min og det funka det :)Men dei varer nok ikkje så lenge, så ein fordel at det gjekk fort i ein fei å laga dei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sant - verdens beste :)Liker sånne fort-i-en-fei-oppskrifter!Du får laga ein ladning te, å ha med deg på sykehuset.

   Slett