søndag 3. januar 2010

På jakt!

Jeg har et Canon Eos 350D, som jeg gjerne vil ha en makrolinse- eller objektiv til. Problemet er at jeg ikke har peiling på hva som er bra - det finnes jo så mange typer og merker at man kan gå seg helt vill i fotojungelen. Jeg ser etter et objektiv man kan ta nærbilder med - og da snakker vi virkelig nære. Er det noen som kan hjelpe meg med dette?

6 kommentarer:

 1. hei du! Jeg er selv på leting etter en slik linse til mitt nikon d80 kamera. Har etter endel lesing og spørring, funnet ut at jeg må legge litt penger i det for å få noe bra. Og så bør du ikke ha en kombilinse, en linse som er både macro og litt zoom. Da sier de jeg har snakket med at det går ut over kvaliteten når de "pakker" for mye i en linse. Jeg synes japan foto gir gode råd og vil kjøpe min linse der, må bare spare først.... og så kan du sende mail til foto&video kjeden, de svarer raskt og gir "fornuftige" og gode anbefalinger.

  Lykke til!

  Lene.

  SvarSlett
 2. Hei!

  Har snakket med Mannen (han har Canon sjøl) og han anbefaler dette. har leser mye tester og har prøvd mye utstyr.

  Det jeg ser av spesifikasjonene er at det har en veldig bra nærgrense. 20 cm er veldig bra, og når du tar i betraktning at objektivet blir 100 mm hvis du sammenligner det med analoge speilreflekskamera (altså gammeldagse apparat). Jeg har tilsvarende brennvidde og nærgrense på mitt apparat (Olympus) og er veldig fornøyd med det :o)

  Mvh
  Inga

  SvarSlett
 3. Jeg er også på jakt. Har sett på bildene hos "Drommefangeren", der hun har brukt en 85mm-linse med stor blenderåpning (f1.2) De portrettbildene er nydelige.

  Det spørs jo litt om du vil ha zoom eller ikke?!?

  Objektivet jeg bruker nå er genialt for meg i situasjonen nå, syns jeg. Bånn gass på tur og mye som skjer. Trenger både zoom og vidvinkel. Linsa mi er Tamron 18-270. Fornøyd med den - men er som sagt på jakt etter ei linse som egner seg godt for portrett.

  Lykke til. Blogg valget :)

  Husker du var på et fotokurs for en stund tilbake. Nyttig??

  SvarSlett
 4. Blir spennende å se hva du ender opp med- har samme kamera selv- men det har jeg hatt så kort at jeg må bli bedre kjent med det- før jeg begynner med ekstrautstyr;)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hjelp dere. Jeg skal ta kontakt med de dere har foreslått for å komme nærmere drømmen om et nytt objektiv :)

  Lene

  SvarSlett
 6. Hei, takk for skryt :)
  Det du trenger er et macro objektiv.
  85mm 1,2 som jeg har og bruker til portretter er ikke macro, nærgrensa på det er nesten 1 m.

  http://www.japanphoto.no/advanced_search_result.php?keywords=canon+macro

  her er det noen macro objektiver, og hva man velger kommer litt an på pris.

  Objektivet som mannen til Inga Helene anbefaler er jo ikke så gale i pris heller.

  Lyset på bildene jeg tar kommer fra lyskilde og ikke photoshop, jeg bruker ikke blitz men dt naturlige dagslyset.

  Lykke til med objektiv kjøp
  Tanja

  SvarSlett