søndag 4. november 2012

Sunn og god Müsli :)


Jeg er ikke en person som er kjempeglad i frokost. Kan gjerne gå til klokka er 12 før jeg tenker på å få i meg noe mat. Og da bør det være noe annet enn brødmat...

Ble kjempeglad når jeg fant denne "oppskriften" på müsli hos Fotballfrue! Ikke bare smaker den kjempegodt, den er sunn - og hele huset lukter julekaker mens du lager den ;)Man gjør så her:

2 dl. mandler
2 dl. valnøtter
2 dl. hasselnøtter
2 dl. solsikekjerner
2 dl. linfrø
3 dl. sesamfrø
2 dl. tørket kokos
2 dl. vann
1 dl. kaldpresset rapsolje (her brukte jeg kokosolje, den tåler bedre høye temperaturer)
sukrin/sukrilett
kanel
2 ts. salt

Sett ovnen på ca 160 grader (varmluft). Hakk valnøtter, hasselnøtter og mandler (jeg liker godt de ferdige mandelflakene man får kjøpt). Bland så inn resten av frøene/nøttene og kokos. Ha alt i en stor bolle, og bland inn 2 ts. salt og 5 ss sukrin. Tøm på vannet og oljen (oljen er gjerne litt stivere v. romtemperatur, så da kan du legge det klattvis på bakebrettet). Alt skal altså strøs utover et bakebrett, og strø så et lag sukrin over, sammen med litt kanel. Sett det midt i ovnen, og la det stå i 15 min, før du tar det ut og vender litt på det, så det ikke brenner seg. Strø på et nytt lag med sukrin før du setter det inn igjen. Gjør det samme hver 15. min (kanel tok jeg bare på 2 ganger), og etter en time skal det være ferdig. La den stå og kjøle seg litt - og vips så er den ferdig. Nam nam!!!

Jeg liker det best med yoghurt naturell, men tipper det er mye annet som funker også :)


1 kommentar:

  1. Så nydeligt det såg ut,eg har gått over til musli eg no siden det både er sunnere og bedre:)
    Fin kveld til deg!
    Klem

    SvarSlett