tirsdag 30. september 2008

Smaken på hvitt...


Hmmm..sitter og lurer på hva jeg skal ha til middag i dag. Fant litt hvitløk i kjøleskapet som jeg handlet inn for noen dager siden, men nå har jeg glemt hva jeg skulle bruke den til, hehe :) Men tror jeg må komme på en middagsrett som inneholder hvitløk i dag, for nå fikk jeg så veldig lyst på det...det lukter jo sååååå godt. Hmmm....

lørdag 27. september 2008

Jakten på en...

... PUFF! I et tidligere nummer av Boligpluss var det en hjemme-hos reportasje hos hun som har bloggen Drømmen om en Eplehage. Og jeg falt pladask for rommet til minstegutten hennes. Blant annet hadde hun en liten blå puff stående på gulvet, med prikker sånn som vi liker :) Det var også et skap på det rommet som var helt perfekt til et barnerom syns jeg. Jeg visste ikke på dette tidspunktet at det var dama bak denne bloggen sitt hjem som ble vist i bladet, men kjente meg igjen da jeg bladde igjennom bloggen her en dag. Og da måtte jeg jo benytte muligheten til å spørre om hvor hun hadde fått tak i disse tingene :) Behjelpelig som hun er, så kom det masse informasjon tilbake, og jakten kunne begynne. Hun fortalte at puffen var kjøpt på Skeidar, og jeg heiv meg over telefonen til nærmeste Skeidar-butikk, nemlig på Forus. Der hadde de kun igjen i blått, og jeg måtte jo ha i råååsa!!! Tlf.jakten fortsatte, og jeg måtte innom både Stord, Bergen, Haugesund, Arendal, Kristiansand, Vagsbygd, Volvat i Oslo og Harstad før de endelig sa JA i Harstad. Juuuhuuuuu! Svett i øret var jeg, og overlykkelig av en ypperlig sørvis - ingen problem å sende en puff til Jæren. Glaaaad! Skapet måtte også jaktes litt på, men fikk informasjon om hvilken leverandør som hadde disse, så da var det bare å finne en butikk i nærheten som fikk varer herfra. Så nå er det også bestilt, og jeg venter spent, hehe.
Veslemor ble også veldig glad da puffen kom i posten i dag. Den måtte prøvesittes med en gang.
Ellers har vi vert en tur på Boligmessa, som var en stor skuffelse. Skulle vi hatt varmepumpe eller utendørs boblebad, kunne vi sikkert ha gjort et kupp, men ingen av disse står veldig høyt på ønskelista, så da var det egentlig ikke så mye å se.

Nå er det kveldsmat her, åsså må jeg lade opp fingrene til en runde "Vil du bli millionær" - for det vil jeg gjerne :)

Ha en fin lørdagskveld! :)

tirsdag 23. september 2008

Krims og Krans

I går var jeg ute for å handle inn litt høst-pynt til trappa. I butikken Krims og Krans på Vigrestad har de alltid så mye fine blomster, og zinkbøtter og baljer til å ha det i, så jeg tok turen til Vigrestad. Selvfølgelig har de mye annet fint der også, og jeg endte opp med denne femarmede lysestaken som passet perfekt inn på soverommet vårt :)
Og denne flotte kransen måtte jeg også ha med meg. Den har fått plass i kjellerstua nå. Den er laget av "levende" materiale, så håper ikke den blir stygg når det levende ikke føler seg så levende lenger....
Åsså det jeg egentlig skulle ha, litt trappe-pynt:) Nå begynner veslemor å bli bra igjen, har vert feberfri et helt døgn nå...jipppii. Noe må vi jo finne på når vi har ferie, si vi fant ut at vi ville ta en tur til Bergen. Der har vi bodd i 5 år, og veslemor er til og med født der. Godt det ikke er så langt å reise, så vi kan besøke byen når vi savner den litt ;) Er det noen som har gode tips til interiørbutikker der som jeg bare MÅ få med meg?

GOD tirsdag :)

søndag 21. september 2008

Disse var jo geniale...

Akkurat nå skulle vi vert i Frankrike, nærmere bestemt Provence. Men siden veslemor ble syk dagen før avreise, og måtte på penicilin-kur, valgte vi å ikke reise. Det tror jeg var lurt. Så da har vi plutselig en hel uke ferie HJEMME. Nå begynner hun så smått å bli bedre, fremdeles feber, men humøret begynner å komme seg iallefall :) Skal nok klare å kose oss hjemme også, vi får se hva vi tar oss til etterhvert!


5 saker i min frys: Hmmm....lapper,fristelser - sånne bolle-ting med mandelkrem inni og strøsukker på toppen (hjemmelaga;), fryseelement, frosne grønnsaker og best av allt; verdens beste is - en lokalprodusert sjokoladeis med sjokoladebiter fra Iskremgården!!! Mmm 
5 saker i min garderob: Dongeribukser, joggebukser, singletter, topper og gensere. Må kjøpe meg noen nye gode varme snart kjenner jeg....
*5 saker i min väska: Visakortet mitt, nøkler, bleier, våtservietter og lippgloss :)
5 saker i mitt badrumsskåp: Sminke, ansiktsservietter, håndklær, vaskekluter og masse solkrem som jeg ikke kommer til å få brukt for likevel ;)
*
5 saker i min bil: Refleks-vest, alle papirer man skal ha i en bil (håper jeg, hehe), en ekstra tutt i tilfelle kriiiiise, CDer og tyggis.

Så over til det geniale. Jeg så et tips i Bolig Pluss for noen nummer siden, om oppbevaring av ekstra dyner og puter. Tipset var å putte gjestedyner, evt. sommer- eller vinterdyner oppi en stooor pute, og bruke det som oppbevaringsplass. 

Ettersom plass er noe jeg aldri kan få nok av, så måtte jeg jo bare følge dette rådet. På IKEA (igjen) fant jeg disse to store putetrekkene, som fint rommet en hel dyne. I den med sommerdyna (jeg har gått over til vinterdyne allerede, hehe) fikk jeg jammen plass til en pute også :) Genialt. Så nå har vi fått to stooore gode puter til lesekroken, som er blitt enda bedre å sitte i nå.
Når jeg skrev om hva jeg hadde i fryseren, så fikk jeg veldig lyst på is. Jeg avslutter her for nå klarer jeg ikke vente lenger ;) Ha en fin søndagskveld!!!!tirsdag 16. september 2008

Oldefars gyngestol


Da var det ene prosjektet endelig i havn. Denne gyngestolen har altså vert min oldefars - og nå er den min. Juhuuu :) Jeg kan huske da vi var på besøk hos oldefar da jeg var liten, og han satt og gynget i denne. Er så koselig med sånne møbler som man har minner til, og som kan arves videre. Når lillemor en gang skal få denne, kan hun si at det har vert tipp-oldefar sin :)
Fant ut at to strøk med maling var nok...det passet både stolen og tålmodigheten min ;) Først et lag med grunning, så et med halvblank antikkhvit :)

Da jeg begynte å male så jeg plutselig et 5-tall som dukket opp nedenfor den ene "sprinklen". Litt rart, og passet bra siden den nå skal flytte inn til oss her i nr. 5 :)

Slik så stolen ut etter at min snille far hadde pusset den for meg :) Det har vert meningen at den skulle flytte inn hos foreldrene mine, og far har pusset og pusset...men så fant de putselig ut at jeg kunne få den heller. DA ble jeg hoppende glad :) 

Nå skal jeg gjøre meg klar med litt kos til Medium begynner. Ha en fin tirsdagskveld alle!!!!

mandag 15. september 2008

1 års bryllupsdag :)

I dag har vi jammen vert gift i 1 år allerede. Gratulerer med dagen kjære. Elsker deg :) 
Veslemor måtte også få være med, så får dere se hele den lille familien vår :)


søndag 14. september 2008

Takk igjen....

Da kom det dettende inn to nye awarder til meg. Tusen millioner mange takk til Karinas Hjem og Kvardagsliv i Storemyra. Siden jeg har fått den ene før, og det har blitt litt mye utdeling i det siste, så kan bare alle de som har lyst på en award forsyne seg :)

    Ellers holder jeg på med litt forskjellige prosjekter for tiden, som liksom aldri tar slutt. Men her er et lite, som ikke tok så lenge. Fant disse jorbærene i Tilda-boka mi som jeg bare måtte prøve på :) Ellers står vaskerommet for tur, som har fått ny benk som skal males, og hyller som skal kjøpes, males og henges opp, en gyngestol som skal trekkes om og males osv osv. Dere får heller se når det blir ferdig. Nå skal vi ut og spise middag, i en eldgammel låve helt nede ved havet som er bygget om til resturant. Det var der vi giftet oss for 1 år siden, i morgen :)

Ha en fin søndags ettermiddag :)


onsdag 10. september 2008

Mailegen vår :)

Denne vesle fruen har vi ønsket oss lenge, meg og veslemor, og nå er hun her endelig. Vår helt egne lille, eller store, maileg. For den er ganske stor. Her sitter hun i stolen på barnerommet og passer på mens lille sover, og når hun våkner så får hun trille litt i dukkevogna og være med og se på Postman Pat :) Heldig er hun!
Det jeg skulle i dette innlegget var egentlig å vise frem de to flotte awardene jeg har fått, men jeg må bare ha med et bilde av kjøkkenhylla mi i dag. Jeg syns de "nye" pakkene med vafler og lapper fra Regal er så søte, så den ene pakken med vafler får stå litt fremme og pynte litt, til jeg skal bruke den :)Så over til det jeg egentlig skulle. Jeg har fått to nye utmerkelser, og det på rappen. STAS er det :) Alltid koselig å få litt skryt.

søndag 7. september 2008

Pimp my IKEA, del 2

Denne IKEA-kommoden har vi hatt i 7 år nå, noe som er nesten rekord når det gjelder møbler i dette huset. Vi kjøpte den da vi flyttet til Bergen for å studere i 2001, og det var vel det eneste møbelet, utenom sengen om man kaller det for møbel, som fikk være med hjem igjen til Jæren :) Jo, forresten, det var en komode til, men den har vi solgt, hehe.
Er ikke lett for et stakkars møbel når eigeren plutselig bestemmer seg for at det er det hvite og litt shabby som er DET STORE. Noen havner på dynga, andre får et nytt hjem, og de heldigste får seg et par strøk med hvitmaling og kanskje en runde med sandpapiret :) Slik som denne karen. Den har nå havnet på soverommet vårt, og jeg tror den trives godt der. 
Den var opprinnelig trehvit og ubehandlet heldigvis. Så beiset vi den brun da den flyttet til Jæren og skulle passe i den nye stilen. Og plutselig fant mor ut at den ikke fikk være brun lenger. Syns den passet best til å være litt slitt og hvit jeg :)

I dag er det ordentlig ruskevær her. Jeg har satt i gang med et nytt prosjekt, og det er å male en nysnekret benk på vaskerommet. Har planer om å gjøre det så koselig der inne at det blir en fryd å vaske klær, hehe. den som venter får se. Ha en fin søndag! :)

fredag 5. september 2008

Kanotur!


Mr.5 har nettopp blitt 30 år :) Og han fikk KANO i gave. Den har vi vert ute og testet i strålende solskinn og knallblå himmel. Det kommer til å bli flere turer, var kjempekoselig :)

Vi har et vann ca 30 meter unna huset vårt, så dit gikk  jomfruturen. Her pleier vi å gå og mate endene, og man kan bade der om sommeren, eller vinteren for de som liker sånt ;). Jeg bader ikke der, og har aldri sluppet veslemor uti heller. Jeg oppdaget nemlig blodigler langs strandkanten der en gang, noe som er det verste jeg vet etter edderkopper :( Men det var veldig fint å være uti vannet MED klær på, og tærne godt oppi kanoen :) 

Ha en fin kveld alle, og nyt de siste "sensommerdagene" som er igjen. Man vet aldri hvor lenge det varer!

onsdag 3. september 2008

Tapetvalg

Veslemor skal få nytt rom. Det hun har nå er litt i det minste laget, så kan bli greit å få et litt større med plass til mer lek - og leker :) Det er ikke panel på det "nye" rommet, så jeg vil tapetsere den ene veggen. Men det finnes jo så mange tusen forskjellige tapeter å velge mellom....og jeg er ikke kjent for å være flink til å ta raske avgjørelser ;)
Alltid når vi er ute og spiser så er det jeg som sitter med menyen og ikke klarer bestemme meg for hva jeg vil ha, og når jeg handler klær kjøper jeg ofte samme plagg i forskjellig farger for jeg klarer ikke bestemme meg for hvilken som er finest. Jeg kan like godt bare gi meg selv diagnosen her og nå: jeg lider av beslutningsvegring! Aiai... 
Men det kan være litt vanskelig å ha flere typer tapet på kun én vegg, så jeg må jo klare velge noe til slutt. Eller, kanskje dere jenter kan hjelpe meg litt. Jeg tror jeg har bestemt meg for rosa farge iallefall, eller...har jeg egentlig det. Brunt/beige er jo også fint, eller kanskje grått? Jeg får tygge litt til på saken, men imens kan dere kanskje hjelpe meg i å si hvilken som var finest av disse tre iallefall?

mandag 1. september 2008

Duplopose

Endelig!!! Nå er den ferdig, etter mye prøving og feiling. Det ble ikke noe krangling med symaskinen denne gang, det var mer hullene som ikke ville på plass. Egentlig var det kanskje dama i tøy-butikken som var den verste kneika å komme over. Hun mente nemlig at ALLE syr slike "lego-poser" i dongeri-stoff, og kunne ikke forstå hvorfor jeg ikke kunne gjøre det samme. Jeg gadd ikke gå inn på hvorfor jeg ikke syntes at dongeristoffet ikke ville passe med min lyse shabby chic og skandinavisk prikkete litt romantisk og jentete-stil, så hun fikk heller se litt skarpt på meg. Av en eller annen grunn tror jeg ikke hun hadde gitt seg uansett!
Her er iallefall resultatet, som JEG syns passer helt fint sammen med min lyse shabby chic og skandinavisk prikkete litt romantisk og jentete-stil :) Veslemor har ikke fått se den enda, men i morgen skal vi leke med lego på det nye teppet. Da skulle dama vert her og sett at den virker denne også! Hullene ble forresten laget av meg, mannen og en kjempediger spiker. Vi satt på trappa til sent på kveld og hamret i et stykke tøy, ganske koselig :) Og han gav ikke opp selv om han sikkert hadde lyst flere ganger, flinke mannen min :)Og så til slutt må jeg bare takke koselige og flinke Anette på Emmanett som har gitt meg denne awarden. Jeg vil gi den videre tilMe & Molly, (jeg vet du nettopp har fått den fra noen andre, men du fortjener den:), Château de Konstanse, Anitas, Bak en sky (vet du også har fått den før, men du også fortjener den:), og Hos Sandra.

Nå må jeg gå å få meg noe kveldsmat. Magen overdøver det vanvittige regnværet som herjer utenfor, og da er det ille :)